Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Eszter Modin och Arcde Berg har drabbats av tågförseningar flera gånger i sommar: ”Det suger” Foto: Elina Gleisner/SVT

Frustrerade resenärer strandade i tågkaoset: ”Det suger”

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagsförmiddagen är flera tåg försenade eller helt inställda på grund av ett tekniskt fel hos Trafikverket. Samtidigt råder även personalbrist hos Mälartåg, vilket drabbade resenärer redan i helgen.

– Det är lite tråkigt att vänta, säger Maja Lundström som ska resa till Åre med familjen.

Veckan började med inställda avgångar hos Mälartåg i söndags och måndags, på grund av personalbrist. Inga tåg gick då mellan Uppsala och Gävle, och även på tisdagsförmiddagen är vissa avgångar fortfarande inställda.

Vid 05-tiden på tisdagen visade även tidtabelltavlorna i hela landet felaktig information vilket skapade nya förseningar i tågtrafiken. Tre timmar senare var felet åtgärdat, men enligt Trafikverket är fler förseningar att vänta till följd av problemen.

Pendling i Uppsala län

”Bättre att ta ett tidigare tåg”

Resenärerna Arcde Berg och Eszter Modin börjar bli vana – det här är inte första gången i sommar som de råkar ut för trafikkaos.

– Jag utgår ifrån att det blir försenat, det är bättre att ta ett tåg tidigare, säger Arcde Berg.

I klippet ovan hör du väntande resenärer berätta om tågförseningarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Pendling i Uppsala län

Mer i ämnet