Störningar i tågtrafiken mellan Stockholm och Uppsala

Uppdaterad
Publicerad

Just nu är det risk för förseningar och inställda avgångar i tågtrafiken mellan Stockholm och Uppsala på grund av ett spårfel. Enligt Trafikverket beräknas felet vara avhjälpt först i morgon torsdag 06.00.

Trafikverket förvarnar om förseningar och inställda avgångar på både SJ:s och SL:s tåg. Detta på grund av ett spårfel mellan Upplands Väsby och Häggvik.

De sträckor som påverkas är Märsta/Uppsala-Stockholm City, SJ:s fjärr- och regionaltåg mellan Uppsala och Stockholm samt Arlanda Express mellan Arlanda-Stockholm.

Södergående tåg stannar inte

Tåg som kommer norrifrån i riktning mot Stockholm stannar inte i Rotebro och Norrviken under onsdagen. De som vill gå av i Rotebro eller Norrviken rekommenderas istället att åka till Sollentuna och sedan tillbaka norrut, då de norrgående tågen stannar vid samtliga stationer.

På Arlanda Express ställs en del avgångar in. Även inom kollektivtrafiken är flera avgångar inställda mellan Upplands Väsby och Ulriksdal.

Stationer som kan påverkas:

Visa

Märsta, Helenelund, Häggvik, Norrviken, Rotebro, Rosersberg, Solna, Stockholm Odenplan, Sollentuna, Ulriksdal, Upplands Väsby, Stockholm City, Stockholm Central, Arlanda C, Karlberg, Knivsta, Uppsala C

Uppdaterad: 07.13

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer