Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Bokrea i Uppsala

Så här säger Uppsalaborna om bokreastarten

Uppdaterad
Publicerad
Idag startade bokrean runt om i landets butiker samt på nätet. Samtidigt visar statistik att Svenskarna blir allt mer läsintresserade, både analogt och digitalt.

Försäljningen av böcker ökade under 2018 med 4,9 procent eller knappt 204 miljoner kronor har rapporten Bokförsäljningsstatistiken från Svenska Bokhandlareföreningen och Svenska Förläggareföreningen tidigare visar.

Räknat i antal exemplar var den bäst säljande skönlitterära boken under 2018 Lazarus av Lars Kepler. Den bäst säljande facklitterära boken var Factfulness: tio knep som hjälper dig att förstå världen av Hans Rosling, Ola Rosling och Anna Rosling Rönnlund. Den bäst säljande barn- och ungdomsboken var ”Handbok för superhjältar: Handboken” av Elias Våhlund och Agnes Våhlund.

Samtidigt är de digitala böckerna på frammarsch. År 2017 stod böcker i digitala abonnemangstjänster för 31 procent av totalt konsumerade böcker, den andelen ökade 2018 till 39 procent.

I klippet ovan kan du höra hur Uppsalaborna tänker kring bokrean.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer