Dags för bokrea. Så här tycker Uppsalaborna om det. Foto: SVT

Så här säger Uppsalaborna om bokreastarten

Uppdaterad
Publicerad

Idag startade bokrean runt om i landets butiker samt på nätet. Samtidigt visar statistik att Svenskarna blir allt mer läsintresserade, både analogt och digitalt.

Försäljningen av böcker ökade under 2018 med 4,9 procent eller knappt 204 miljoner kronor har rapporten Bokförsäljningsstatistiken från Svenska Bokhandlareföreningen och Svenska Förläggareföreningen tidigare visar.

Räknat i antal exemplar var den bäst säljande skönlitterära boken under 2018 Lazarus av Lars Kepler. Den bäst säljande facklitterära boken var Factfulness: tio knep som hjälper dig att förstå världen av Hans Rosling, Ola Rosling och Anna Rosling Rönnlund. Den bäst säljande barn- och ungdomsboken var ”Handbok för superhjältar: Handboken” av Elias Våhlund och Agnes Våhlund.

Samtidigt är de digitala böckerna på frammarsch. År 2017 stod böcker i digitala abonnemangstjänster för 31 procent av totalt konsumerade böcker, den andelen ökade 2018 till 39 procent.

I klippet ovan kan du höra hur Uppsalaborna tänker kring bokrean.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.