Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Markus Krunegård, Malena Ernman och Måns Zelmerlöw är några att artisterna som kommer ha konserter i Uppsala. Hör mer i klippet om hur arrangörerna ser på konsertsommaren 2021. Foto: SVT/TT

Så blir konsertsommaren i Uppsala

Uppdaterad
Publicerad

Efter ett år av inställda konserter kommer Parksnäckan, Gula villan och Botaniska trädgården husera musiker på scen i sommar. Planen är att genomföra konserterna utomhus och med mycket avstånd.

På Parksnäckan kommer bland annat Måns Zelmerlöw, Markus Krungård, Louise Hoffsten och Kalifa ha konserter. Där är biljettsystemet ordnat så att publiken kommer kunna hålla avstånd till varandra. Publiken kommer även bli insläppt i olika omgångar. 

Music in the garden som arrangeras I Botaniska trädgården kommer satsa på sittande publik under sina tio konserter i sommar. Däribland en hyllningskonsert till Beethoven, en celloafton med Amalie Stalheim och ett framträdande av Malena Ernman. Klaus Pontvik som arrangerar konserterna är optimistisk till att de kommer kunna genomföra spelningarna.

– Vi tar dagen som den kommer. Nu fokuserar vi på hoppet och glädjen och att få träffas under bra förhållanden.

På gula villan i Stadsträdgården kommer de att ha musikkvällar i småskaligt format där de har två spelningar med 50 personer åt gången, för att minska risken för smittspridning. Det kommer bland annat arrangeras Beatleskvällar och Abba-allsång. 

Hör mer hur arrangörerna tänker kring konsertsommaren i klippet ovan.

Inomhus utan anvisade sittplatser: 8 personer (begravning får alltid ha 20 personer närvarande oavsett kvadratmeterberäkning)

Inomhus med anvisade sittplatser: 50 personer, varje sällskap får vara max 4 personer. Sällskap ska kunna hålla avstånd om minst 1 meter till andra sällskap.

Utomhus utan anvisade sittplatser: 100 personer (motionslopp 150), 1 person per 5 kvadratmeter

Utomhus med anvisade sittplatser: 500 personer. Varje sällskap får bestå av högst fyra personer och kunna hålla avstånd på minst 1 meter till andra sällskap.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.