Uppsalas tre elitfotbollsföreningar har, eller ser över möjligheten att, permittera spelare. Foto: TT

Fotbollsklubbarnas drag: Permittera spelare

Publicerad

Coronaviruset drabbar flera idrottsföreningar i Uppsala i form av uteblivna intäkter. Uppsalas elitfotbollsklubbar ser ut att korttidspermittera spelare och annan personal.

Coronaviruset har skjutit upp seriepremiären i samtliga elitfotbollsserier i Sverige. Sirius har redan bekräftat att man kommer att genomföra permitteringar. Det innebär att spelarna går ner i arbetstid samtidigt som staten går in och ger ekonomiskt stöd.

– Det jobbiga just nu är likviditeten. Vi behöver betala fasta utgifter samtidigt som vi blir utan biljett- och försäljningsintäkter, säger Ove Sjöblom, ordförande i Sirius.

Coronaviruset i Uppsala

Debutsäsongen får vänta

Även Uppsala Fotboll, som skulle spelat en historisk första match i damallsvenskan, får vänta på sin premiär. De ser över möjligheten att ta till permitteringar.

– I och med att säsongen har flyttats fram behövs kortare arbetstid och stöd från staten, säger Linda Zillén, ordförande i Uppsala Fotboll.

Dalkurd flyttar in

Dalkurd har flyttat in på Studenternas och förbereder sig för sin första säsong med Studenternas i Uppsala som hemmaplan. Även de ser över möjligheten att permittera, rapporterar UNT.

Här Uppsala Fotbolls ordförande Linda Zilllén ge en lägesrapport i videoklippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Uppsala

Mer i ämnet