• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

”Sexmiljonersmannen” släppt på fri fot

Uppdaterad
Publicerad

Den man som under måndagen greps misstänkt för brott mot penningtvättlagen har släppts på fri fot rapporterar tidningen Aftonbladet.

Misstankarna mot honom ska dock kvarstå enligt tidningen. Till Aftonbladet säger åklagaren att mannen har gett vissa förklaringar till pengainnehavet.

Det var i måndags mannen greps vid resecentrum i Uppsala, i samband med en poliskontroll. Polisen upptäckte då att mannen hade en stor summa pengar på sig som efter räkning visade sig vara om omkring 6 miljoner kronor.

Anledningen till gripandet ska enligt åklagaren vara att stört ordningen genom att ha uppträtt aggressivt mot andra när han försökt få andra att ge honom pengar till en bussbiljett.

Mannen anhölls senare med åklagaren i ärendet fann alltså ingen anledningen att begära mannen häktad. Utredningen mot mannen fortsätter nu, ledd av åklagare.

Mannen nekar till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.