Foto: TT

Signalfel orsakar förseningar för pendeltågen

Publicerad

Trafikverket och SL gick ut med ett signalfel på fredagsmorgonen strax innan 07. Även ett fordonsfel dök upp senare i Rotebro.

Efter ett signalfel i Helenelund är det nu förseningar på upp mot 30 minuter i pendeltågstrafiken. Det kan bli mer enligt Trafikverket då felet ännu inte är löst. Vid halvnio-tiden stannade inte SL-tågen i Helenelund. Resenärer som behöver ta sig till Helelund behöver byta tåg vid Sollentuna.

Även förseningar för SJ-tågen

Strax efter 08 hade reparatörer fixat fordonsfelet som också ledde till förseningar i Rotebro. Under förmiddagen kommer SJ arbeta för att ta igen förlorad tid, men många avgångar i norrgående riktning från Uppsala kommer försenas under fredagsmorgonen.

– På grund av fordonsfelet fick man under en tid köra på ett spår. Men nu när felet är åtgärdat kör man åter med två spår, säger Josefin Gröndahl, presstalesperson på Trafikverket.

Strax innan klockan 10 var det var det fortfarande förseningar i tågtrafiken mellan 10-30 minuter. Förseningarna kommer att mattas av under förmiddagen enligt Trafikverket.

Vid 10.30 kom det in ytterligare ett skäl för stopp i tågtrafiken vid Solna. Orsaken var obehöriga på spåret.

Stoppet påverkar fjärr-och regionaltåg på sträckorna Stockholm C-Märsta/Arlanda-Uppsala, SL:s spendeltåg Södertälje/Nynäshamn-Stockholm City-Märsta/Uppsala och Arlanda Express Stockholm C-Arlanda C.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer