Sirius drabbar samman med AIK på Studenternas under onsdagen. Foto: Bildbyrån

Sirius-match: väntas bli högt tryck ikväll

Uppdaterad
Publicerad

Idag blåser domaren avspark för Sirius – AIK på Studenternas IP i Uppsala. Det är nästan slutsålt till matchen och polisen har förberett sig för den här särskilda händelsen.

– Vi har en stab i beredskap med strategiskt perspektiv och en polisinsatschef leder detta arbete, säger Magnus Sundberg som är supporterpolis i Uppsala. 

Supporter-och evenemangspoliser från både Uppsala och Stockholm finns på plats under kvällen med fokus på fotbollsfansen. De arbetar bland annat för att det ska bli en lugn tillställning utan störningar, se till att biltrafiken inte hindras och att åskådarna känner sig trygga och säkra när de går från Studenternas IP.

– Min förhoppning och målbild är att det kommer att gå lugnt till. Det finns inga indikatorer på att det skulle finnas några motsättningar mellan supportrarna, säger Magnus Sundberg.

”Vi hoppas att det blir fullsatt”

Totalt rymmer Studenternas 6800 personer och under onsdagseftermiddagen fanns det cirka 850 ståplatser kvar till försäljning. Det är slutsålt på den södra kortsidan där AIK:s hejarklack ska stå, och den läktaren rymmer 2200 platser.

– Vi hoppas verkligen att det blir fullt. Det är jätteviktigt att folk kommer ner och hejar fram oss till nya poäng, säger Sirius fotbolls biljettansvariga Mats Karlström.

Utbyggnad av hemmaläktaren

Den utbyggda hemmaläktaren på norra kortsidan mot Stadsparken rymmer totalt 2160 platser och den blev klar i måndags med de sista 600 ståplatserna.

– Vi vill bjuda så många vi kan på bra fotboll, säger Mats Karlström.

Klockan 19:00 är det avspark i matchen mellan Sirius och AIK.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.