Sirius siktar på nytt publikrekord Foto: Eva Ohlström

Sirius siktar på nytt publikrekord

Publicerad

Under lördag eftermiddag är målet att ett tio år gammalt rekord ska sopas bort.
Sirius satsar på nytt publikrekord när man möter Kais Mora i IFU Arena.

Derbyn har det varit gott om inom den lokala idrotten. Den 19 februari 2009 möttes Sten Sture och Årsta inför 967 personer. Ett lokalt publikrekord inom daminnebandyn som stått sig fram till nu.

– Det är nästan lite skämmigt att det inte slagits på nästan tio år men nu är det dags, säger Sara Orebrand som är sportchef i Sirius som nu lockar publiken till en rekordmatch i IFU Arena då Sirius damer ställs mot topplaget Kais Mora.

Och mycket talar för att man har goda möjligheter att slå det tidigare rekordet då det direkt efter dammatchen spelas ett herrderby mellan Sirius och Storvreta vilket i sig brukar kunna locka mycket folk. Därmed hoppas man att man får draghjälp när det gäller innebandylördagen.

”Känner av stundens allvar”

– Jag var själv med och spelade vid det förra rekordet, vi har även Anna Gertz och Maria Schoeps som var med och spelade då och kommer spela nu. Men annars är det många yngre spelare som redan nu känner av stundens allvar, menar sportchefen som varit nere på veckans alla träningar.

Vad är då förhoppningarna och de realistiska förväntningarna på rekordförsöket?

– Jag tror vi går över 1000-gränsen och skulle det bli dubbelt upp mot förra rekordet lovar jag att springa runt och göra high five med alla i publiken.

Herrderbyt mellan Sirius och Storvreta lockade 1 859 personer senast när lagen möttes i oktober och Storvreta vann med 8-4.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer