Ett tåg i timmen blir ett så kallat nonstop-tåg. Foto: TT

SJ:s löfte: 30 minuter mellan Uppsala och Stockholm

Från den 10 december blir det fler dagliga avgångar mellan Stockholm och Uppsala, och varje timme går ett tåg som inte gör ett enda stopp på sträckan.

Snart blir det enklare att pendla mellan Uppsala och Stockholm. Från och med den 10 december utökar SJ antalet dagliga avgångar från mellan 29 och 35 till 37. Ett tåg i timmen blir ett så kallat nonstop-tåg, som trafikerar sträckan utan uppehåll. Restiden på de tågen blir 30 minuter. Det snabbaste alternativet för sträckan i dag tar 38 minuter.

– Fler avgångar och snabbare tåg blir en väsentlig förbättring i vardagen för de många pendlarna på sträckan, säger Jan Kyrk, affärschef på SJ, i ett pressmeddelande.

SJ utökar även avgångarna på sträckan Linköping–Stockholm–Arlanda–Gävle. Även sommarnattågen till och från Jämtland blir fler, från 110 till 132, i väntan på planerad återinförd helårstrafik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer