En man hittades skottskadad i Eriksberg den 19 december 2019. Foto: Utryckning Uppsala

Sju misstänkta för mordförsök i Eriksberg

Uppdaterad
Publicerad

Sammanlagt sju personer är nu misstänkta för mordförsök efter skjutningen i Eriksberg i december förra året.

– Både muntlig och teknisk bevisning binder dem till brottsplatsen, säger åklagare Thomas Bälter Nordenman.

I fredags häktades ytterligare tre personer misstänkta för mordförsök i samband med en skjutning i Eriksberg den 19 december förra året. Fyra personer greps i en bil kort efter skjutningen, och väntas omhäktas under dagen.

– Vi har kunnat få fram att även de tre som häktades i fredags har befunnit sig vid brottsplatsen. Det är både muntlig och teknisk bevisning som sammantaget binder de här sju till brottsplatsen, säger åklagaren Thomas Bälter Nordenman.

Skadades allvarligt

Polisen ryckte ut till Eriksberg efter att höga smällar hörts i området sent på kvällen den 19 december. Där hittades en skottskadad man som fördes till sjukhus.

– Han kommer att överleva men blev allvarligt skadad. Jag påstår att syftet var att beröva honom livet.

Åklagarsidan har en god bild av motivet, och arbetar nu vidare med tekniska analyser på beslagtagna föremål och mobiltelefoner samt med ytterligare förhör.

Åtalstiden är satt till 13 februari, men åklagaren kan komma att begära förlängd åtalstid. De sju männen, som är i 20-30-årsåldern, är på sannolika skäl misstänkta för mordförsök och grovt vapenbrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.