Sedan Mötesplats Gottsunda körde igång i sommar har Saif besökt dem så ofta han kan. Där spelar han bland annat fotboll och kan träffa nya och gamla vänner. Foto: SVT/Adam Sjöborg

Full lek i parken: ”Det är roligt att träffa nya kompisar”

Uppdaterad
Publicerad

Kan oron i en stadsdel minska genom lek? Det hoppas arrangörerna bakom evenemanget ”Mötesplats Gottsunda” som ordnar massor av aktiviteter för barnen i Gottsunda.

Musik och barn fyller Stenhammarsparken i Gottsunda. En ung flicka kämpar sig fram på ett par rullskridskor. En av ledarna håller henne tryggt i handen. Det finns många aktiviteter att testa och utöva här i sommar. Även Gottsunda bibliotek har dragit ut en bokvagn till parken.

Evenemanget ”Mötesplats Gottsunda” håller i gång nästan alla dagar i veckan och ända fram till slutet av augusti. Målsättningen är att skapa en mötesplats för stadsdelens invånare. Men även att minska den sociala oron som uppstått i och med alla skjutningar.

Saif bor i området och kommer hit så ofta han kan. Roligast är det att spela fotboll, tycker han.

Hör mer från honom och ledarna i klippet.

Mötesplats Gottsunda

Mötesplats Gottsunda är ett samarbete mellan Uppsala kommun och Uppsalahem, med syfte att minska den sociala oron och otryggheten i stadsdelen.

Enligt uppdraget ska mötesplatsen ordna meningsfulla aktiviteter för barn i åldrarna 5-13 år, och projektet startade förra året.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.