Uppgifter: Kan ha skjutit mot fel lägenhet

Uppdaterad
Publicerad

Polisen ser i nuläget ingen koppling mellan fredagens dödsskjutning i Gränby i Uppsala och skjutningen i Svartbäcken sent i går kväll, erfar SVT Uppsala. Och en teori gällande händelsen i Svartbäcken är att skotten träffade fel.

I fredags avled en 30-årig man i skadorna efter en skottlossning utomhus i Uppsalastadsdelen Gränby, en man i 20-årsåldern skadades men kunde sedan lämna sjukhuset.

På tisdagskvällen sköt någon in genom fönstret till en lägenhet i Svartbäcken. I lägenheten bor ett äldre par.

Händelserna ligger nära i tid, men enligt vad SVT Uppsala erfar ser polisen inget samband mellan dem. De utreds istället som helt separata händelser.

När det gäller skjutningen på tisdagen är en av de möjliga utredningshypoteserna som polisen jobbar efter att skytten på något sätt kan ha beskjutit fel lägenhet.

En man i 20-årsåldern har anhållits misstänkt för mordförsök för skjutningen i Svartbäcken. På onsdagen släpptes en 17-åring som suttit anhållen misstänkt för dödsskjutningen i Gränby.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.