Majed Almasri bor där skjutningen ägde rum Foto: SVT

Skjutningen oroar grannarna

Uppdaterad
Publicerad

Många av grannarna på Bandstolsvägen hörde och såg skjutningen igår kväll då två personer skottskadades. Flera som SVT Nyheter pratat med anser att situationen i området Gottsunda/Valsätra blir allt värre. De tänker nu flytta därifrån.

Majed Almasri bor där skjutningen skedde igår kväll. Han oroar sig över sin familj med tre barn mellan sex och tolv år. De gick förbi brottsplatsen igår.

– Det var massor av poliser och ambulans och jag tänkte att mina barn inte ska se sådana händelser. En kille skjuten och det är massor av blod här på marken, säger han.

OROLIGHETER I GOTTSUNDA/VALSÄTRA
En person skadades allvarligt vid skjutningen. Foto: SVT

Blodfläckarna är fortfarande kvar på asfalten dagen efter. En orange filt från ambulansen ligger också kvar. Bredvid på parkeringen står en dyr bil med sönderslagen bakruta. En granne som har bott här i 15 år går förbi och säger att det har blivit som ett getto, och mycket värre de senaste fem åren. Majid Almsri håller med.

– Det känns hemskt att det händer. Det har gått för långt i det här området. Efter igår har jag verkligen funderat på att ta mina barn bort från det här området och flytta någon annanstans. Det blir bara värre och värre och värre hela tiden. Det låter hemskt att mina barn ska växa upp i det här området, säger han.

Är du rädd att ni själva ska drabbas av våldet?

– Ja det är klart! Det är ett osäkert område helt enkelt så man blir rädd faktiskt, säger han.

Majed Almasri oroar sig för sina tre barn. Foto: SVT

Tonårsgäng flydde i bil

Vittnen som SVT Nyheter pratat med säger att de hörde ett skott och tittade ut från balkongen. Där såg de ett mindre ungdomsgäng nere på parkeringen. Det var 4-5 personer i övre tonåren. Några av dem hoppade in i en Golf och körde iväg, medan en person låg kvar på marken. Hur den andre personen skottskadats är oklart. Eventuellt kan den skjutne ha försvarat sig. Vittnen tror att det handlar om en familjeuppgörelse.

En annan granne SVT Nyheter möter har sin bil parkerad där offret blev liggande. Han vill vara anonym men är märkbart skärrad.

– Jag var på jobbet men min mamma och pappa trodde att det var jag som hade blivit skjuten. De ringde alla mina kompisar, och alla ringde till mig. Vi har flyttat in här nyligen så vi är inte vana vid det här. Det är väldigt oroande för oss som bor här.

Är du rädd att bo här?

– Ja, nu känns det att jag är väldigt rädd.

Han säger liksom Majed Almasri att han vill inte bo kvar.

– Tveksamt, vi försöker hitta nån annanstans att bo, men jag vet inte. Men du ser, blod överallt och bilar med krossade fönster. Det är väldigt tragiskt det som händer i Uppsala.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OROLIGHETER I GOTTSUNDA/VALSÄTRA

Mer i ämnet