Foto: SVT

Skott avlossade på E18 – trio gripen

Uppdaterad
Publicerad

Polis ska ha gripit tre ungdomar och dessutom avlossat skott vid en biljakt utanför Enköping under måndagskvällen. Det här uppger Aftonbladet.

Enligt Aftonbladet ska de tre ungdomarna ha gripits i en stulen bil. De ska inte ha stannat när polisen försökt få stopp på fordonet och till slut ska polisen ha tvingats lagt ut en spikmatta för att få stopp på trion.

– Strax före klockan 19 så får en av våra patruller i Västerås syn på bilen. De vill inte stanna och det blir biljakt längs E18. Vi får stopp på dem utanför Enköping med spikmatta och skjuter också två varningsskott i luften när de springer från bilen, säger RLC-befäl till SVT Nyheter.

Bilen som trion färdades i ska ha anmälts stulen i Skaraborg.

Rymde från hem

De tre gripna ska vara födda i början av 2000-talet. De är misstänkta för tillgrepp av fortskaffningsmedel. Föraren är också misstänkt för en del annat, bland annat rattfylleri och grov vårdslöshet i trafik.

Polisen meddelade under morgonen att de tre gripna släppts på fri fot av åklagare, på grund av deras unga ålder. Men misstankarna mot dem kvarstår.

Efter att de släppt så skjutsades de tillbaka till det ungdomshem utanför Uppsala län, som de enligt polisen rymt ifrån.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.