Flera skott har avlossats mot en byggnad på St Olofsgatan under torsdagskvällen. Foto: Utryckning Uppsala

Avspärrning i centrala Uppsala efter skottlossning

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagskvällen besköts en byggnad intill St Olofsgatan i centrala Uppsala. Flera skott har avlossats och polisen har satt upp en avspärrning kring området. En man har setts röra sig på gården vid den aktuella tiden.

Polisen kontaktades strax efter 22 under torsdagskvällen då flera ska ha hört skott avlossas i centrala Uppsala. Snart konstaterar polisen att en butik på innegård vid St Olofsgatan och Svartbäcksgatan har blivit beskjuten.

Vittnesuppgifter finns

I samband med att polisen larmas får de även in vittnesuppgifter.

Skjutningarna i Uppsala 2019

– Vi har vittnen som har sett en man röra sig på gården vid den aktuella tidpunkten. Men de har inte sett honom avlossa skott och vi har inte fått något mera detaljerat signalement vad jag vet i nuläget, säger Linda Wideberg, presstalespersoner på RLC polisregion Mitt.

Ingen person är gripen i nuläget. Polisen har rubricerat händelsen som försök till mord.

– De ger oss de verktyg och möjligheter vi behöver i början av en utredning som denna. Men det kunde ju även ha befunnit sig någon i lokalen, säger Linda Wideberg.

Platsen avspärrad

Enligt uppgifter till SVT Uppsala har flera kulor gått igenom en glasruta till butiken. Nu är hela innergården avspärrad. Polisen har under natten jobbat med informationsinhämtning och vittnesförhör.

– Vad dessa förhör kommer ge återstår att se än, säger Linda Wideberg.

En teknisk undersökning kommer påbörjas under fredagsmorgonen. Ingen ska ha kommit till skada i samband med skottlossningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutningarna i Uppsala 2019

Mer i ämnet