Bruno Lucien-Brun åkte från Hudiksvall till Uppsala för sin operation – när han kom in på Akademiska sjukhuset fick han besked om att hans operation blivit inställd. Foto: SVT

Hans canceroperation på Akademiska ställdes in – fick ta tåget tillbaka till Hudiksvall

Uppdaterad
Publicerad

Bruno Lucien-Brun skulle ha genomgått en operation för prostatacancer på Akademiska sjukhuset under onsdagen. När han väl kom dit fick han beskedet att hans operation skjuts upp, och han tvingades sätta sig på tåget hem igen.

Akademiska sjukhusets leveransproblem har pågått i flera dagar. Alla planerade operationer har ställts in och många patienter har drabbats. En av dem är Bruno Lucien-Brun som skulle ha fått genomgå en operation för prostatacancer.

– Jag kom hit för ingenting, säger Bruno Lucien-Brun som rest ner till Uppsala från Hudiksvall där han bor med sin fru.

Kaoset kring sjukvårdsleveranserna

Bruno jobbar till vardags som pilot. Han flyger för ett bolag som inriktar sig på privatjetsflygningar. Han har transporterat både världsartister och toppolitiker men osäkerheten kring hans sjukdom har stoppat honom från att utföra sitt jobb, eftersom arbetet kräver att han är tillgänglig dygnet runt.

Några av kändisarna Bruno Lucien-Brun har servat de senaste åren. Från vänster: Dave Grohl, Antonio Banderas, Tony Bennett och Bruce Springsteen. Foto: Privat

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kaoset kring sjukvårdsleveranserna

Mer i ämnet