Marianne, 51, förbereder sig för SM i Bodyfitness

Uppdaterad
Publicerad

Marianne Hedberg tävlar i Bodyfitness , veteranklass, och här närmast väntar SM i september och tyngre viktklass i oktober. Det var för fyra år sen som hon valde att ändra sin vardag och satsa fullt ut.

– Mitt mål är att gå igenom dieter och alla förberedelser – det är en vinst i sig. Att sen stå på scenen är också jättekul och kvittot på det som man har gjort, men det är inte viktigaste, säger Marianne Hedberg.

Hon började tävla 2015 när hon var 49 år och nu tränar hon dagligen två timmar på gym och en timme i motionsspåret, och går gärna med sina hundar på promenad.

– Jag har alltid tränat, den enda skillnaden sen tidigare är att jag ser mindre på teve och jag går aldrig ut och dansar. Eller en annan stor skillnad är att jag har fått ännu mer vänner, det är jätteroligt!

Kosthållning under tävling

Under tävlingarna håller man sig till mindre kaloriintag och det kan vara en utmaning att gå tillbaka till sina matvanor efteråt, menar hon.

– Man måste hitta balansen, det är jätteviktigt tycker jag personligen. Det är viktigt att ha hjälp av någon så man hittar tillbaka, säger Marianne Hedberg.

Vad är din motivation?

– Det är aldrig försent att vare sig träna eller tävla. Man behöver inte vara tjugo år utan kan även vara femtio, säger hon.

Se klippet när Marianne Hedberg tränar på gymmet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.