Flera busslinjer och hållplatser ändras under sommaren. Foto: SVT

Snart gäller sommartider för tåg och bussar

Publicerad

Från och med den 17 juni gäller sommartidtabell för alla UL:s bussar och för tågen startar sommartiden den 21 juni. Vissa linjer får tätare trafik medan andra dras in, så som skolbussar.

Sommartider innebär en del förändringar i kollektivtrafiken. Så det gäller att ha ett extra öga på tidtabellen för pendlare.

– Under sommaren är det många som har ett förändrat resbehov jämfört med övriga året och därför anpassar vi linjer och turtäthet, säger Johan Wadman, trafikdirektör på Trafik och samhälle, den förvaltning inom Region Uppsala som ansvarar för UL-trafiken.

Extra turer sätts in till sommardestinationer

Vissa turer blir tätare medan andra försvinner. Linje 775 och 811 till Öregrund får fler avgångar och för de som vill ta sig till Fjällnoras friluftsområde sätts en ny linje in, buss 810 med fyra turer per dag.

Alla skolbussar dras in under sommaren och Upptåget till Gävle körs istället med timmestrafik den 21 juni till och med den 18 augusti.

Det genomförs även en del hållplatsförändringar i sommar. Kungsgärdets center byter namn till Kungsgärdets vårdcentral.

På hemsidan ul.se och i UL-appen kan du söka i tidtabeller och se samtliga förändringar under sommaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.