Försvarsmakten, polisen och Missing People söker fortfarande efter mannen. Foto: Filip Jemtelius/SVT

Sökandet fortsätter i värmen – mannen fortsatt saknad

Uppdaterad
Publicerad

Försvarsmakten, polisen och Missing People letar fortfarande efter mannen som har försvunnit i Vittinge i Heby kommun. Trots värmen och besvärlig terräng så är stämningen bland de sökande fokuserad.

– Man vill verkligen göra en insats, man vill verkligen hitta mannen, säger Johanna Holmlund Lautmann, personalchef för Upplandsbataljonen.

Värmen påverkar inte bara de sökande, utan även chanserna att hitta den försvunne mannen vid liv. Polisen har kontinuerliga avstämningar med en expert kring hur väl en person kan klara sig i den här värmen.

– Så länge han säger att det finns en chans att personen lever så fortsätter vi, det finns för tillfället ingen sluttid för sökandet, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson vid Region mitt.

Försvunnen man i Heby

Fler vill hjälpa

Omkring 50 personer från Försvarsmakten är involverade i sökandet. Men Johanna Holmlund Lautmann får varje dag fler meddelanden från soldater som vill hjälpa till.

– Vi behöver alla som kan delta i det här jobbet, säger hon.

Hör mer från när SVT träffade Johanna Holmlund Lautman i Vittinge på onsdagen i klippet.

Det här vet vi om försvinnandet

  • En man i 75-årsåldern bosatt i Vittinge i Heby kommun saknas sedan 15-tiden i söndags. Enligt polisen skulle han ut och plocka bär och svamp i skogen.
  • Polisen har sökt efter mannen med hjälp av både militär, helikopter, hundar och drönare.
  • På måndagsmorgonen hittades mannens bil en knapp kilometer från hemmet.
  • Klockan 12:26 på måndagen togs beslutet att inleda en så kallad särskild händelse.
  • Polisen misstänker inget brott i nuläget.
  • Mannen beskrivs som mörkhårig, med svart skägg och svart kortklippt hår. Han tros ha varit klädd i rutig skjorta, jeans och gummistövlar vid försvinnandet.
  • Polisen vädjar om tips från allmänheten som kan leda till att mannen hittas. Har du tips, ring polisen på 112 eller 114 14 vid mindre brådskande ärende.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Försvunnen man i Heby

Mer i ämnet