Nytt rälsbrott under natten – förseningar i tågtrafiken

Uppdaterad
Publicerad

Pendlarna mellan Uppsala och Stockholm prövas för tredje dagen i rad. Trafikverket meddelar att spårfelet vid Arlanda ska vara åtgärdat först torsdag morgon. Dessutom har ett nytt rälsbrott upptäckts vid Myrbacken mellan Arlanda och Knivsta.

Vid sextiden på morgonen var ett tiotal avgångar inställda. Och det är SL-pendeln Stockholm City- Arlanda-Uppsala, regiontåg mellan Uppsala och Stockholm och fjärrtåg till Falun och Sundsvall som berörs i första hand.  Även Arlanda Express påverkas.

Men det går tåg, och trafiken är inte helt inställd, meddelar Trafikverket.

Pendling i Uppsala län

Materialbrist fördröjer

Spårfelet vid Arlanda skulle ha varit åtgärdat nu på morgonen, men materialbrist gör att lagningsarbetet väntas pågå till torsdag morgon.

Under natten upptäcktes även ett rälsbrott mellan Arlanda och Knivsta, vid Myrbacken. Här är ett spår avstängt och man kör på ett spår förbi platsen medan reparationsarbetet pågår. Det här kommer att leda till förseningar i tågtrafiken under dagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Pendling i Uppsala län

Mer i ämnet