Stadsbiblioteket i Uppsalas hyllas av Library Ranking Europe. Foto: svt

Stadsbiblioteket hyllas i internationell rankning

Uppdaterad
Publicerad

Stadsbiblioteket i Uppsala prisas av den internationella biblioteksgranskaren Library Ranking Europe. Utvecklingen av verksamhet och tillgänglighet är några av anledningarna till betyget 5 av 6.

Rankningprojektet Library Ranking Europe besöker och bedömer olika offentliga bibliotek i EU. Tanken är att det ska vara ett verktyg för att biblioteken ska kunna utvecklas.

I Stadsbiblioteket, som får 5 av 6 och betyget ”excellent”, uppmärksammas den senaste renoveringen och att biblioteket har gott om utrymme för aktiviteter och tillgänglighet.

– Det känns fantastiskt kul och jag är inte jätteförvånad om jag ska vara ärlig! Vi fick ett motsvarande pris 2014 och det är kul att personalens arbete gett resultat. Vi brukar jämföra det med Michelin-guidens stjärnor, säger tillförordnade bibliotekschef Mohammed Mekrami.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.