Stor sten träffade taket på polisbil

Stökigt i Gottsunda

Uppdaterad
Publicerad

Flera patrullerande polisbilar utsattes under måndagskvällen för stenkastning i Gottsunda. Det var andra kvällen i rad. Vid ett stort slagsmål greps dessutom två personer.

Under två kvällar i rad har polisbilar utsatts för stenkastning. Ikväll skedde det igen vid 18-tiden.

– Det har ju inträffat en del grova brott i Uppsala den senaste tiden och i samband med det måste polisen göra en del utredningsåtgärder. Och när man kommer till Gottsunda så gillas inte det av alla utan då kastar man sten på polisbilarna, säger Daniel Wikdahl, pressinformatör hos polisen.

OROLIGHETER I GOTTSUNDA/VALSÄTRA

Det är flera bilar som har träffats. Ingen polisman har skadats.

– Igår kastades en sten som träffade så illa i taket på en polisbil så att det lossnade utrustning på insidan. Det säger lite om storleken på stenarna som kastas, säger Daniel Wikdahl.

Ingen har gripits för stenkastningen.

– Det är ganska stora gäng det handlar om och om du är en ensam patrull kan du inte gripa allihop. Inte ens om det är flera patruller kan du gripa allihop.

Vid 16.30-tiden larmades polisen till ett stort slagsmål på en gård i Gottsunda. Två personer greps och en man fördes skadad till sjukhus. Vad som orsakat det slagsmålet vet inte polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OROLIGHETER I GOTTSUNDA/VALSÄTRA

Mer i ämnet