Foto: Utryckning Uppsala

Stenkastning mot polisen i Gränby – tonåring gripen

Uppdaterad
Publicerad

När en polispatrull var på plats i Gränby i Uppsala uppstod hotfull stämning, och en person började kasta sten mot polisen. En person i 15-årsåldern har gripits för stenkastningen.

Flera polispatruller ryckte ut till Gränby kl.15.19 på måndagseftermiddagen, efter att en patrull som var på plats utsatts för stenkastning.

Det var en person i 15-årsåldern som började kasta sten mot polisen i samband med att ett antal personer skulle kontrolleras på en adress, efter ett tips om narkotika.

– Han väljer att kasta gatusten mot polispatrullen. Stenen ska inte ha träffat någon men det blev tumult på platsen, säger Magnus Jansson Klarin, presstalesperson vid polisen i Uppsala.

Tonåringen är misstänkt för sabotage mot blåljusverksamhet. På grund av hans låga ålder är han släppt, men misstankarna kvarstår.

En annan person har också gripits, misstänkt för ringa narkotikabrott för eget bruk.

– Han blev medtagen för kroppsbesiktning för att se hur påverkad han är.

Det var personer i 15-16-årsåldern som befann sig på platsen enligt polisen, och ett antal av dem avvisades därifrån. Polisen är kvar i området och det ska nu vara lugnare där.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.