Flera områden kring Gottsunda centrum har spärrats av efter ett bombhot. Foto: Utryckning Uppsala

Bombhot mot Gottsunda – Nationella bombskyddet undersökte föremål

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagseftermiddagen inleddes en stor polisinsats i Gottsunda efter att ett bombhot ringts in mot centrala Gottsunda. En man kunde senare gripas – misstänkt för falsklarm.

– Det har inkommit ett bomhot mot en plats i centrala Gottsunda, säger Daniel Wikdahl som är polisens presstalesperson.

Polisen har spärrat av flera platser runt Gottsunda centrum, bland annat på Valthornsvägen. Omkring fem till sju polispatruller är på plats och har spritt ut sig i området nära centrumet.

Hotet kom till polisen klockan 14 då en person ringde och riktade ett hot mot centrala Gottsunda.

– Vi jobbar mycket med avspärrningar för att hålla folk utanför det här området som eventuellt kan ligga i riskzonen, säger Daniel Wikdahl.

Nationella bombskyddet är på väg och en helikopter rör sig i området.

– Vi har inte anträffat någonting farligt ännu. Vi har hittat en väska som vi kommer att titta närmare på, säger Daniel Wikdahl.

En person gripen

Klockan 15.20 greps en man i 50-årsåldern som misstänks vara den som ringt in bombhotet. Han greps utomhus i Gottsunda.

– Samtalet ringdes in till SOS Alarm. Han är gripen och ska höras. Vi är tämligen säkra på att vi har gripit rätt person, säger Daniel Wikdahl.

Mannen är nu misstänkt för falsklarm. Vid 16-tiden meddelade också polisen att avspärrningarna skulle hävas. Inget farligt föremål påträffades vid kontroll.

Polisen har spärrat av områden för att hålla folk utanför riskzonen. Foto: Utryckning Uppsala

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.