Stor räddningsinsats – snöskoter genom isen

Uppdaterad
Publicerad

En snöskoter gick igenom isen på sjön Tämnaren utanför Uppsala på lördagseftermiddagen. Personen återfanns senare nedkyld men vid liv av räddningstjänsten.

– Vi hade både räddningspersonal, dykare och helikopter på väg, säger Jesper Vestling ledningsoperatör vid Räddningsområde Mitt.

Det var vid 17.30-tiden räddningstjänsten fick in larmet: en snöskoter skulle ha gått igenom isen på sjön Tämnaren i Heby kommun nordväst om Uppsala.

– Det var en skoterförare som var ute på isen och körde, gick igenom och kunde ta sig upp för egen maskin. Han ringde sina kamrater som meddelade oss att han gått genom isen och var på väg upp mot land men sedan fick de inte tag på den här personen och då utfärdade vi ett drunkningslarm eftersom han eventuellt kunde ligga i vattnet igen, säger Jesper Vestling ledningsoperatör vid Räddningsområde Mitt.

En stor räddningsinsats drogs igång för att rädda mannen.

– Vi hade både räddningspersonal, dykare och helikopter på väg.

Räddningspersonal kunde dock hitta personen som togs om hand om innan ambulans kom till platsen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer