Storbråk i Enköping – polisen stoppade sammandrabbning mellan huliganer

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har gripit 25 personer som skulle delta i ett planerat slagsmål mellan fotbollssupportrar i ett industriområde i Enköping.

Det var vid 17-tiden på lördagseftermiddagen som polisenheter från Enköping, Uppsala och Stockholm skickades till industriområdet.

Enligt Uppsalapolisens Twitterkonto greps 25 personer för förberedelse till grov misshandel, medan 64 omhändertogs för störande av ordning.

Enligt Uppsalapolisen var det ett ”utmärkt samarbete mellan polisiära enheter från Stockholm, Enköping och Uppsala”.

Stort antal vapen beslagtogs

Uppsalapolisen gick inte att nå för en kommentar, men Eva Nilsson vid Stockholmspolisen säger till unt.se att bråket utlöstes inför den herrallsvenska fotbollsmatchen mellan Djurgården och Hammarby i morgon söndag.

Pär Olsson, befäl vid polisen i Region Mitt, säger till unt.se att polisen misstänkte att grupperingar skulle drabba samman, men att man ”lyckades avstyra detta genom ett tidigt ingripande”.

Ett stort antal ”gatustridsvapen”, ska ha beslagtagits.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.