Foto: SVT

Stort slagsmål i centrala Uppsala

Uppdaterad
Publicerad

Ett 10-tal personer hamnade i ett större slagsmål på torsdagseftermiddagen i centrala Uppsala. Polis skickade ett stort antal patruller och ingrep mot flera inblandade.

Polis larmades till Dragarbrunnsgatan vid 17-tiden efter att flera människor uppgavs ha hamnat i vilt bråk med varandra. Flera patruller är på plats och just nu kontrolleras ett större antal personer på plats.

När SVT är på plats strax efter 17 kontrollerar polisen personer vid två platser. Dels vid Vretgränd, dels vid Påvel Snickares gränd.

Polisen själva uppgav vid 17.30-tiden att de inte riktigt hade en klar bild över vad som hänt.

– Vi har gripit en person misstänkt för grov misshandel. Men vad som har hänt egentligen är vi inte på det klara med, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson vid polisen.

Polisen hittade också ett större antal knivar på marken som de inblandade tros ha kastat ifrån sig när polisen dök upp.

Det är andra dagen i rad som slagsmål har brutit ut i centrala Uppsala – igår ryckte polisen ut på ett bråk och upprättade en anmälan om misshandel. Man ska nu titta på om händelserna har med varandra att göra.

– Vi har mycket utredningsarbete kvar här. Men vi har mycket vittnen så det ska nog gå bra, säger Daniel Wikdahl.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.