Foto: SVT

Supporterförening kritisk till flaggförbudet: ”Helt sjukt”

Uppdaterad
Publicerad

Supporterföreningen Västra sidans ordförande Viktor Tullgren är kritisk till att polisen förbjudit flaggor och banderoller under Sirius match mot IFK Norrköping på Studenternas IP ikväll.

– Vi tycker så klart att det är helt sjukt, säger han.

Enligt polisen har förbudet införts på grund av att personer på läktaren gömmer sig under tygstycken för att dölja hantering av pyroteknik.

Polismyndigheten ville under onsdagen inte kommentera saken utan hänvisade till ett pressmeddelande.

– Alla vill förstås ha säkra, trygga och stämningsfulla idrottsarrangemang. Det är positivt med engagerade supportar och hög stämning, men om säkerheten inte kan garanteras har polisen en skyldighet att agera. Det här handlar inte om ett förbud utan om en begränsning, säger Anders Ternström, chef för rättsenheten i polisregion Mitt i pressmeddelandet.

– Beskedet kom från ingenstans. Vi hade i fredags ett möte tillsammans med polisen för att gå igenom eventet, och den här frågan touchades aldrig, säger Sirius klubbdirektör Christer Abrahamsson till SVT Sport.

”Obefintlig” kommunikation

Viktor Tullgren, supporterföreningen Västra sidans ordförande, säger att kommunikationen mellan supportrar och polisen för tillfället är obefintlig och önskar framöver en bättre dialog dem emellan.

– Det är bättre att kommunicera med oss att det är ett problem och komma fram till en gemensam lösning som är bra för båda parter.

Han tycker även att det påverkar inramningen och stämningen vid matchen.

– Vi kan fortfarande ge stöd via sång, men vi kommer inte synas på samma sätt, säger Viktor Tullgren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.