På söndag blir det uppemot 25 grader. Foto: Foto: Uppsala kommun/Niklas Lundengård

SVT:s meteorolog: ”Det blir härligt sensommarväder”

Uppdaterad
Publicerad

Det blir fint väder i helgen med mycket sol och temperaturer på 20 till 25 grader, och sydvästliga vindar.

– Det är läge att plocka fram badkläderna, äta en glass och förlänga sommaren, säger SVT:s meteorolog Jannicke Geitskaret.

Idag kommer det att passera en del regn i Uppsala län, och inatt blir det dimma. Men under lördagen spricker det upp och blir soligt, och mellan 20 till 22 grader.

– På söndag blir det ännu lite varmare, ganska soligt och det kan bli upp mot 25 grader då, säger SVT:s meteorolog Jannicke Geitskaret.

Det kommer att fortsätta vara varmt även nästa veckan, trots att vädret varierar en del mellan att vara sol, moln och eventuellt lite regn.

Jannicke Geitskaret berättar att kommer vara relativt svaga sydvästliga vindar vilket bidrar till en ganska jämn temperatur i länet, men det kan bli något svalare vid kusten.

”Man får passa på att njuta”

– Det är härligt sensommarväder och det är ganska normalt i slutet av augusti. Man får passa på att njuta innan hösten kickar in.

Är det de sista varma dagarna vi upplever nu?

– Det tror jag inte. I september brukar det vara fint väder och i oktober är det brittsommar. Men om man vill bada är det bra temperaturer i vattnet så i helgen är det läge att plocka fram badkläderna, äta en glass och förlänga sommaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.