Monica Annersten tycker att vården på orten fungerar bra, men Robin Eriksson vill flytta från Östhammar. Foto: SVT

SVT:s reporter på plats i Östhammar

Uppdaterad
Publicerad

Idag var SVT Nyheter Uppsalas reporter Ramin Takamoli på plats i Östhammar och Öregrund och jagade nyhetstips.

Vad skulle du vilja förändra i Östhammars kommun? Finns det något du saknar? Tycker du det finns något som kommunen sköter väldigt bra? Eller är det något som är dåligt?

På måndagen skickade vi vår reporter Ramin Takamoli till länets ostligaste kommun för att söka svar.

Drottninggatan i centrala Östhammar. Foto: SVT

– Jag har redan hunnit prata med flera personer. De har en del förslag, till exempel fler aktiviteter för ungdomar, ett Systembolag, en fiskaffär. De är ganska nöjda med vården. Men ungdomarna tycker inte det finns något för dem att göra. En äldre dam som jag pratade med tycker det är en bra plats att bli gammal på. Men de flesta är nöjda med kommunen! säger vår reporter vid 11-tiden.

Janne och Birgitta Lundqvist flyttade från Växjö till Östhammar för tre månader sen.

– Vi saknar stora affärer här i Östhammar, det finns inte så många alternativ här. Vi åker till Öregrund när vi vill ha något mer att välja på, säger de.

Rolf och Barbro Andersson. Foto: SVT

– Vi inleder alltid vår semester här i Östhammar det har vi gjort i 10 år. Vi saknar ingenting här utan trivs jättebra! säger Rolf och Barbro Andersson från Gävle som bor i husvagn om somrarna.

Vid lunchtid begav sig vår reporter Ramin Takamoli iväg mot Öregrund. Där träffade han Niklas Lundell som besöker Öregrund om somrarna.

– Det bästa med Öregrund är att det är fint och att det ligger nära havet, säger han.

Öregrundsbon Ulla Gustafsson är mycket nöjd med vårdcentralen. Foto: SVT

– Vårdcentralen i Öregrund är den bästa som finns. Jag veckohandlar i Uppsala och är ganska nöjd med det mesta i Östhammars kommun, säger Ulla Gustafsson.

Har du några nyhetstips som vi borde känna till? Hör av dig till oss:

Telefon: 018-17 41 20

E-post: uppsala@svt.se

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.