Arkivbild. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Ta körkort i Uppsala – tidigast i oktober

Uppdaterad
Publicerad

Den pågående pandemin innebär långa väntetider för den som vill ta körkort i Uppsala. Just nu är det drygt fyra månaders kö-tid till kunskapsprov och förarprov hos Trafikverket.

Under april var det totalstopp för nya bokningar av prov hos Trafikverket på grund av smittspridningen. Sedan i början av maj är bokningen öppen igen och myndigheten har nu ungefär 50 procent av sin normala kapacitet när det gäller såväl teoriprov som förarprov.

– Vi har tvingats minska antalet provplatser i våra teorisalar för att hålla avstånd och vi har även dragit ner antalet förarprov så vi kan hantera dem om sjukfrånvaron ökar, säger Cecilia Borgljung, avdelningschef Trafikverket förarprov.

Coronaviruset i Uppsala

När det gäller prov för MC-kort är situationen än mer dyster i Uppsala, just nu finns det ingen tid överhuvudtaget att boka.

Hör Trafikverketes uppmaning till övningskörare i klippet ovan – samt hur svårt det är att få tid just nu.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Uppsala

Mer i ämnet