Foto: TT arkivbild

Tågen försenades efter olycka vid Arlanda

Uppdaterad
Publicerad

Ett tåg kolliderade med ett rådjur strax söder om Arlanda på måndagseftermiddagen. Under ett par timmar stod trafiken helt stilla.

Larmet inkom till SOS Alarm strax efter klockan 13 på måndagen. Tågföraren själv kontaktade Trafikverket då hen hade kört på ”något” och sett blod.

Räddningstjänsten är just nu på väg till platsen till fots, men har inte hittat rätt än.

– Det är ju långa sträckor innan tåget hinner stanna, så det tar ett tag att söka av området, säger Erik Westring, ledningsoperatör vid Storstockholm räddningscentral.

Trafiken leds om via Märsta

Vissa av tågen som ska passera Arlanda leds om via Märsta.

Trafikverket uppmanar sina resenärer att hålla koll på SJ:s och SL:s information för att få veta mer om vilka sträckor som ersätts av bussar.

I nuläget finns det ingen prognos för när tågen kan rulla som vanligt igen. Men räddningstjänsten uppger att de borde ha hunnit söka av området vid 16-tiden och kan då ge mera information.

Strax efter klockan 15 kom uppgifter om att det var ett rådjur som hade blivit påkört. Räddningstjänsten har flyttat på djuret och tågtrafiken har återupptagits med vissa följdförseningar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.