Uppsala satsar på teknikföretag som utvecklar digitala innovationer. Foto: Jessica Gow/TT

Tech-sektorn får tre miljoner av regionen

Uppdaterad
Publicerad

Under tre år ska Region Uppsala medfinansiera Uppsala kommuns satsning på teknikföretag som utvecklar digitala innovationer. Det ligger nämligen i linje med regionala prioriteringar.

Uppsala kommun har ett tre-årigt projekt vars syfte är att utveckla tech-sektorn, det vill säga teknikföretag som utvecklar digitala innovationer. Några kända exempel är Skype och Klarna.

Man vill bland annat uppmuntra nya företag samt skapa bättre samarbeten och attraktiva miljöer för entreprenörer.

Det här ligger i linje med den regionala utvecklingsstrategins prioriteringar. Därför har utvecklingsnämnden i regionen beslutat att skjuta till tre miljoner under åren 2018-2020.

Ökat internationellt intresse

Inom tech-sektorn är spel, utbildningsteknologi och social kommunikation de områden som lockar till sig flest investerare, enligt en rapport som gjordes av Nordic Web förra året. Rapporten visar också att det internationella intresset för Uppsala ökar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.