Tidigare chef inom landstinget trakasserade ung kvinna

Uppdaterad
Publicerad

En anställd inom landstinget i Uppsala län varnas av arbetsgivaren för att ha utsatt en ung kvinnlig medarbetare för sexuella trakasserier på Facebook. Språket ska ha varit mycket grovt och den unga kvinnan upplevde konversationen, som skett under arbetstid, som mycket kränkande.

En tidigare chef inom Landstinget i Uppsala har varnats av sin arbetsgivare efter att ha sexuellt trakasserat en ung kvinnlig anställd via Facebook. Trakasserierna pågick under arbetstid.

Varningen utfärdas efter att det framkommit att mannen haft en Facebook-konversation med den unga kvinnan – som kvinnan upplevde som ovälkommen.

Tidigare chef

I den skriftliga varningen går det att läsa att språket som mannen använde var grovt, kränkande och icke-acceptabelt. Situationen görs dessutom värre av att mannen tidigare varit chef och att kvinnan varit ung och innehaft en osäker anställningsform.

I varningen går det också att läsa att mannens ”kvinnosyn inte överensstämmer med arbetsgivarens värdegrund, likabehandlingssyn, policy om diskriminering, trakasserier och kränkande särbehandling”.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer