Mannen kontrollerades vid Resecentrum i Uppsala eftersom han upplevdes som aggresiv. Foto: TT

Tiggande man greps – hade stor summa pengar

Uppdaterad
Publicerad

En man som tiggde vid Resecentrum i Uppsala greps på måndagen misstänkt för brott mot penningtvättslagen, skriver Uppsala Nya Tidning.

Det var mitt på dagen i går som en man kontrollerades av polis. I samband med kontrollen upptäcktes att han hade en stor summa pengar på sig. Han kontrollerades eftersom man upplevde att han var aggressiv i sitt tiggande. Mannen greps och är nu anhållen misstänkt för penningtvättsbrott, säger polisen talesperson Lisa Sannervik.

UNT skriver att mannen hade flera miljoner i kontanter i bland annat jackan. Lisa Sannervik kan inte bekräfta det men säger att det var ”en stor summa”.

TT: Kan vem som helst som går omkring med en stor summa pengar bli misstänkt för brott mot penningtvättslagen?

– Det är omständigheterna kring händelsen eller personen som gör att misstankar skapas. Vi måste ha en misstanke för att kunna gripa någon. I det här fallet har vi haft misstankar om att det kan handla om penningtvättsbrott och det är det vi ska utreda nu, säger Lisa Sannervik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.