Tiotal personer misshandlade två

Uppdaterad
Publicerad

Två män i 20-25-årsåldern har blivit misshandlade av ett tiotal personer utanför en bygdegård i Tierps kommun strax före midnatt på fredagskvällen.

– Som jag har förstått det har de befunnit sig utanför gården och det andra gänget har kommit fram och muckat gräl som resulterat i slagsmål, säger Andreas Örth, RLC-befäl vid polisen i region Mitt.

Målsägandena ska inte vara allvarligt skadade, men händelsen rubriceras som grov misshandel. I samband med bråket vandaliserades även en bil tillhörande en av de misshandlade männen.

Polisen hade vid 04-tiden fått tag i en av de misstänkta gärningsmännen: en person i 15-årsåldern som har överlämnats till vårdnadshavare.

– Vi har inte lyckats hitta på någon annan. Det är den misstänkta vi har i nuläget, men vi vet att fler har varit inblandade, säger Andreas Örth.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.