Tobakstjuv togs på bar gärning efter inbrott

Uppdaterad
Publicerad

En man gjorde inbrott i en matbutik i Storvreta utanför Uppsala under natten men det gick inte riktigt som han tänkt sig.

Vid 03-tiden under natten mot tisdagen fick polisen in ett larm om att en man försökte ta sig in i en matbutik i Storvreta utanför Uppsala. När mannen kom ut från butiken med en kasse full med tobak stod polisen där redo och väntade.

- Det känns inte som att det är jättevanligt att man tar någon på bar gärning på det här sättet, säger Magnus Jansson Klarin, tjänstgörande befäl vid polisens ledningscentral. 

Flera inbrott i området

Mannen greps och är misstänkt för stöld genom inbrott och butiken kommer att spärras av för teknisk undersökning. Det har inträffat flera inbrott i området på senaste tiden.

- Det är för tidigt att säga om han är misstänkt för andra brott men det är klart att man kommer att undersöka det vidare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.