Långa köer har bildats på E4 norrut efter trafikolyckan i höjd med Arlandaavfarten. Foto: Trafikverket.se

Långa köer på E4 norrut efter stor trafikolycka: ”Det är kaos”

Uppdaterad
Publicerad

Flera bilar krockade på E4 i norrgående riktning i höjd med Arlanda tidigt på onsdagsmorgonen. Flera personer skadades och under det akuta räddningsarbetet var vägen helt avstängd i den riktningen under en timme.

– Det har börjat rulla så sakteliga nu även om det pågår, säger Jarmo Carlsten, ledningsbefäl vid Storstockholms räddningscentral vid 7.45-tiden.

En person har förts till sjukhus. Fyra bilar har varit inblandade i olyckan, enligt räddningstjänsten.

– Skadeläge är det eftersom personer sitter fast i en bil och måste klippas loss. Hur pass skadade det vet jag inte, sa Kurt Jonsson, ledningsbefäl på Storstockholms räddningscentral tidigare under morgonen.

Olyckan inträffade strax efter 06 på onsdagsmorgonen. Under räddningsarbetet var E4 i norrgående riktning helt avständ och långa köer bildades.

– Nu är det kaos kan jag säga, sa Kurt Jonsson vid 6.30-tiden på onsdagsmorgonen.

Framkomligheten var begränsad åtminstome fram till 9-tiden då enbart ett körfält hölls öppet. Därefter öppnades samtliga körfält, och vid 10-tiden meddelade Trafikverket att trafiken flöt på bra igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.