Totalstoppet hävt – tågen rullar återigen mellan Heby och Sala

Publicerad

Ett elfel orsakar förseningar i tågtrafiken mellan Heby och Sala. Sträckan stängs av helt under tiden som reparatörer är på plats. Sedan strax före klockan 15 är stoppet hävt och tågtrafiken åter på rull igen.

Strax före klockan 15 var tågstoppet helt avhjälpt, men följdförseningar kan förekomma.

– I och med att man lett om trafiken under dagen så kommer det inte vara särskilt omfattande förseningar, men det kan finnas en påverkan framöver, säger Joanna Ljunggren presskommunikatör på Trafikverket.

Stor påverkan under fredagen

Ett elfel orsakar stora problem i tågtrafiken mellan Heby och Sala. Det är i nuläget totalstopp, och resenärer som åker med Upptåget kommer att få åka ersättningsbussar.

– Det är ett elfel i Isätra som påverkar trafiken. Upptåget ställer in sina avgångar under tiden som problemet åtgärdas, även SJ har tåg som åker sträckan men de kommer att ledas om, säger Sofia Lindahl, presskommunikatör på Trafikverket.

Trafikverkets första prognos var att problemet ska vara åtgärdat till klockan 10.50, och att trafiken då skulle kunna rulla på som vanligt igen.

Fortsatt stopp i tågtrafiken

Vid 13.30-tiden var Trafikverkets prognos satt till klockan 14. Men enligt presskommunikatör Thomas Johansson var det en osäker sådan.

– Det är inte säkert att den håller, men det är vår nuvarande prognos. Det kan bero på många saker att lagningen drar ut på tiden, såsom reservdelar som ska levereras eller liknande, säger han.

Precis som tidigare kommer bussar ersätta Upptågets inställda avgångar.

Klockan 14.30 är prognosen satt till klockan 15, och nu är man lite mer optimistisk på Trafikverket om att det ska hålla.

– Det är inte helt okomplicerat det här med prognoser, men den här senaste kom in 14.22 och eftersom den kom in såpass sent så vågar jag ändå hoppas på att den håller till 15, säger presskommunikatör Joanna Ljunggren.

Stationer där tågtrafiken påverkas

Visa

Stockholm, Arlanda, Helenelund, Häggvik, Heby, Karlberg, Knivsta, Morgongåva, Norrviken, Rotebro, Solna, Sollentuna, Uppsala, Ulriksdal, Upplands Väsby, Sala

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer