Tåg evakuerades vid Uppsala centralstation

Uppdaterad
Publicerad
Ett totalstopp i tågtrafiken mellan Uppsala och Knivsta uppstod under eftermiddagen. Ett pendeltåg tvingades att evakueras på grund av att lokföraren hade kört mot en stoppsignal.
– En tjej fick panik och försökte knacka på hos konduktören, säger SVT:s reporter Maria Makar.

Det var vid 13-tiden som tågtrafiken stoppades. Anledningen var att ett pendeltåg behövde evakueras. Tåget befann sig precis söder om Uppsalas centralstation enligt SVT:s reporter på plats.

Stoppet berodde på att tåget hade åkt mot en stoppsignal.

– Tåget stannade nästan direkt efter att det hade kört förbi stoppsignalen, men det är alltid en säkerhetsrutin att byta lokförare och evakuera passagerarna när en sådan sak händer, säger Camilla Hult, presstalesperson från Trafikverket runt 13-tiden.

SVT:s reporter Maria Makar befann sig på pendeln mot Uppsala, som stod stilla bredvid det tåg som evakuerades.

Fick panik

– Man märker att vissa resenärer här är upprörda. Vi får ingen information om varför tåget står stilla, berättade Maria Makar.

Runt 13.30 kunde man berätta att orsaken bakom evakueringen var att lokföraren hade kört mot en stoppsignal, men stannade precis efter.

Påverkar all trafik

Stoppet påverkade all tågtrafik som använder sträckan. Det vill säga regional- och fjärrtåg, tåg som skulle till Arlanda, Stockholm och Uppsala.

Vid 13.30 var trafiken igång, men framkomligheten för tågen var begränsad, och därför var följdförseningar att vänta.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer