Kollision mellan buss och lastbil i Uppsala – tre till sjukhus. Foto: Utryckning Uppsala

Kollision mellan buss och lastbil i Uppsala – förare misstänks för brott

Uppdaterad
Publicerad

En buss med flera passagerare kolliderade med en cementbil i Uppsala på tisdagen. Tre personer fördes till sjukhus. En av dem, en äldre kvinna, uppges vara allvarligt skadad. Föraren av lastbilen misstänks för brott sedan han kört mot rött i korsningen.

Det var klockan 11.40 som räddningstjänsten larmades till en trafikolycka i korsningen Tycho Hedéns väg-Hjalmar Brantingsgatan. Enligt uppgifter från räddningstjänsten ska bussen ha kört in i cementbilens släp.

Tre personer fördes med ambulans till sjukhus. Både bussen och lastbilen fick bärgas från platsen.

Föraren av lastbilen, en man i 25-årsåldern, tros ha kört mot rött och kommer att utredas för brott, uppger polisen. Hans körkort har omhändertagits av polisen.

UL sätter in ersättningsbuss

Utöver de tre personer som fördes med ambulans till sjukhus, åkte tolv andra passagerare vidare från platsen med en ersättningsbuss.

– Nu har alla våra enheter lämnat platsen så det bör vara full framkomlighet, säger Tommy Wållberg, ledningsoperatör på Storstockholms räddningscentral vid 13.15-tiden.

Kvinna skadades allvarligt

Vid 15-tiden meddelade Akademiska sjukhuset att en kvinna i 75-årsåldern skadats allvarligt vid olyckan.

Hennes skador ska inte vara livshotande, och hennes tillstånd är stabilt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.