Misstänkt misshandel i Gränby. Foto: Utryckning Uppsala

75-årig man misshandlad i Gränby – misstänkt gärningsman släppt

Uppdaterad
Publicerad

På fredagkvällen blev en bil attackerad av flera män i Gränby. I samband med attacken blev en man i 75 årsåldern misshandlad. En misstänkt gärningsman greps på fredagen, men släpptes på lördagsförmiddagen. Mannen är fortfarande misstänkt.

Strax innan klockan 18 på fredagkvällen fick SOS-alarm in ett larm om en trafikolycka som inträffat vid Levertinsgatan i Gränby där en person har blivit påkörd.

Vid 20-tiden kunde polisen bekräfta att tre män suttit i en bil då de blivit attackerade av andra män som huggit och sparkat bilen enligt vittnen.

Av någon anledning ska en man i 75-årsåldern ha ramlat ur bilen och blivit misshandlad. Mannen fördes till sjukhus med ambulans för kontroll.

– Han verkar ha klarat sig bra, säger Daniel Wikdahl.

När polisen kom till platsen hade gärningsmännen hunnit lämna platsen.

En person greps och släpptes

En misstänkt gärningsman greps i samband med en fordonskontroll efter klockan 22 på fredagskvällen. Åklagare beslöt att anhålla honom för grov misshandel, försök till grov misshandel, grovt olaga hot och skadegörelse.

Mannen släpptes på lördagsförmiddagen, men är fortfarande misstänkt.

– Personen har släppts eftersom det inte finns skäl för frihetsberövande, säger Robin Simonsson, kommunikatör på Åklagarmyndigheten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.