Trafikolycka på väg 55 – en person förd till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Strax före klockan 15.30 på torsdagen fick räddningstjänsten larm om en trafikolycka med flera fordon på väg 55, i höjd med Örsundsbro. En person fördes till sjukhus. Under en tid var vägen helt avstängd norrgående riktning, vilket påverkade trafiken.

En minibuss och en personbil var inblandade i olyckan. Enligt räddningstjänstens uppgifter färdades en person i varje bil.

– Det är en person som är kvar i den ena bilen och klagar på nacksmärtor, säger Kim Hellberg, ledningsoperatör vid Storstockholms räddningscentral, vid 15.45-tiden.

Vid 16-tiden hade räddningstjänsten fått ut personen ur bilen, som förts till sjukhus med ambulans.

– Skadeläget för den andra personen är oklart, säger Tobias Åkesson, ledningsoperatör vid Storstockholms räddningscentral.

Påverkade trafiken

Olyckan inträffade på väg 55 från Enköping i riktning mot Uppsala, i höjd med Örsundsbro. Under cirka en halvtimme var vägen avstängd norrgående riktning, vilket hade stor påverkan på trafiken. Vid klockan 16.30 kunde trafiken flyta på igen, enligt Trafikverket.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer