Det är inte bara tågtrafiken som påverkas i dag – en konferens på Arlanda gör att polisen varnar för stora störningar i trafiken i dag och fram till fredag. Foto: TT/arkiv

Konferens kan korka igen E4

Uppdaterad
Publicerad

Räkna med strul både på räls och på väg under dagen. Spårfelet vid Arlanda är inte åtgärdat och en stor konferens på Arlanda påverkar biltrafiken på E4.

Från och med i dag och fram till 3 december hålls en säkerhetskonferens vid Arlanda. Stockholmspolisen går nu ut och varnar för omfattande trafikstörningar på E4, vid Arlanda och centrala Stockholm.

Det är organisationen för säkerhet och samarbete i Europa (OSSE) som samlas, och det här mötet påverkar alltså trafiken.

Räkna med avspärrningar

– Det kommer att bli en hel del transporter mellan Arlanda och Stockholm och polisen kan fatta beslut om avspärrningar och trafikomläggningar, säger Per Fahlström, presstalesperson vid Region Stockholm.

Så ovanpå tågstrulet så kan det bli störningar på E4?

– Det kan det blir, och ska du ta dig till Arlanda så gäller det att vara ute i god tid.

På polisens hemsida uppmanas resenärer att lämna bilen hemma, räkna med längre restid och stora störningar.

– Vi gör vårt yttersta för att samhället ska påverkas så lite som möjligt.

Men ni kan stänga av  körfält i rusningstrafik?

– Ja, så kan det bli. Vi ska se till att deltagarna kan komma fram på ett tryggt och säkert sätt.

Resenärerna på räls och tåg – de prövas i dag.

– Ja, det är tråkigt.

Enligt Trafikverket ska Arlanda Express inte påverkas av konferensen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.