• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Foto: TT

Fick bilrutan krossad av järnvägsbommar

Uppdaterad
Publicerad

En bilist ska ha kört över järnvägsövergången vid S:t Olofsgatan i Uppsala och träffats av bommarna. Något som gjorde att bommarna för ett tag inte fungerade som de skulle.

Polisen meddelar via sin hemsida att en bilförare ringt in vid 14-tiden och berättat att hans bilruta träffats av bommarna vid S:t Olofsgatans järnvägsövergång, när han skulle köra över. Något som då gjorde att bommarna gick sönder och inte gick hela vägen ner.

Enligt uppgift från en inringare till polisen ska bilar fortsatt att kört över järnvägsövergången, trots att bommarna inte fungerade.

Trafikverket meddelade vid 15.15-tiden att man nu fixat bommarna och att de fungerar som de ska.

– Det är lagat nu. Men det blir en del följförseningar i tågtrafiken på sträckan, uppskattningsvis fem minuter, säger presskommunikatör Ulrika Westerberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.