Det har varit fyra inbrott i Norrbotten på kort tid. Det här är en genrebild. Foto: TT

Tre gripna för inbrott

Publicerad

Polis grep under natten tre personer för inbrott i Sunnersta, Uppsala. Ytterligare tre personer togs sedan i Håbo för förberedelse till inbrott.

– Det är ju oftast inte helt lätt att ta någon för inbrott. Händelseföloppen går fort och vi har svårt att säkra några spår. Men i det här fallet gick det bra, säger Matilda Isaksson, Rlc-befäl, Uppsalapolisen.

Larmet kom strax före klockan 23 på lördagskvällen. En granne ringde in inbrotten samtidigt som det pågick i villan i Sunnersta. Flera patruller tog sig till platsen och lyckades stoppa gärningsmännen när de flydde i bil. I bilen hittades stöldgodset. Tre personer är nu gripna. De ska vara födda 1980, -88 och -01.

Ytterligare tre personer tog senare under kvällen, strax efter midnatt, i Aronsborg, Håbo. Där hade en kvinna i 50-årsåldern samt två män, 48 och 23 år gamla, fler redskap för inbrott i sin bil. De är nu misstänkta för förberedelse till stöld.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.