På söndagskvällen utsattes ytterligare tre kvinnor för sexuella ofredanden i Uppsala. Gärningsmannen misstänks vara densamme som i flera andra fall de senaste två veckorna. Foto: SVT

Tre nya fall av sexuella ofredanden i Uppsala

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagskvällen blev ytterligare tre kvinnor sexuellt ofredade av en man i Uppsala. Totalt har nu ett tiotal kvinnor ofredats under loppet av två veckor.

Polisen fick första larmet vid 17.30-tiden på söndagskvällen. En kvinna ska ha blivit sexuellt ofredad på Eriksgatan i Luthagen.

– Mannen ska ha kommit upp bakom henne och på ett sexuellt sätt tagit henne på rumpan och sedan sprungit därifrån, säger Andreas Örth som är RLC-befäl vid polisregion Mitt.

SEXUELLA OFREDANDEN I UPPSALA

Ytterligare två ärenden kom in till polisen runt 19-tiden. Två kvinnor ska vid olika tillfällen ha blivit sexuellt ofredade på Tiundagatan i Luthagen och Tartugatan i Ekeby. Mannen ska då kommit upp springandes och tagit på dem på baken. En kvinna blev också tagen mellan benen innan han sprang från platsen.

– I går var alla målsägarna 90-talister. Hur det har varit i de andra ärendena vet jag inte, säger Andreas Örth.

Tiotal ärenden på två veckor

Enligt polisen är man nu uppe i ett tiotal ärenden om sexuellt ofredande på 14 dagar. 

– Baserat på signalement så tror vi händelserna hänger ihop, säger Andreas Örth.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska mannen, vid samtliga ofredanden på söndagen, ha varit iklädd en blå kirurgmask.

Polisen Jale Poljarevius skriver på twitter:

”Hjälp oss hitta den man som misstänks för ett flertal sexuella ofredanden i Uppsala. Signalement: 20-30 år, 170-175 cm lång, svartklädd med mörka sneakers. I några fall har han varit maskerad med ljusblå munskydd och haft en cykel med sig.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SEXUELLA OFREDANDEN I UPPSALA

Mer i ämnet