Tre män våldtog funktionsnedsatt kvinna

Uppdaterad
Publicerad

Tre män döms nu för grov våldtäkt mot en kvinna med intellektuell funktionsnedsättning. Tingsrätten menar i domen att de måste ha märkt att kvinnan befinner sig på ett barns nivå.

Under våren våldtogs kvinnan vid flera tillfällen och nu döms tre män för grov våldtäkt. En man från Tierp som vid brottstillfällena var kvinnans pojkvän döms till åtta års fängelse liksom en man från Örebro. Den tredje mannen är bosatt i Uppsala och döms till 3,5 års fängelse. Alla tre döms till utvisning.

Männen ska vid två tillfällen, i olika konstellationer, ha förgripit sig på och våldtagit kvinnan. Bland annat lekte de ”sanning och konsekvens” där kvinnan ska ha fått sexuella bestraffningar vilket tingsrätten anser vara särskilt förnedrande. Våldtäkterna begicks i kvinnans bostad i Stockholmsområdet.

Var extra utsatt

Attunda tingsrätt gör bedömningen att männen förstod att kvinnan intellektuellt sett befinner sig på en barns nivå på grund av hennes funktionsnedsättning och att hon därför var extra utsatt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer